Pagini

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 iunie 2014

Istoria Laptop-ului


Sa vorbim despre laptop-uri. Istoric vorbind, primul laptop a aparut acum 38 de ani, in 1976 fiind o inventie a celor de la Xerox si se numea Xerox Note Taker. Dotat cu un procesor de 1MHz si cu 128KB memorie RAM, acesta a costat la vremea respectiva 50.000$, insa a fost doar un prototip, costurile de productie fiind foarte ridicate.
Primul laptop comercial produs in 1981, se numea Osborne 1 si era dotat cu un procesor Z80 de 4MHz si 64KB memorie RAM, 2 unitati floppy si un display de doar 5 inch. Acesta costa 1.750$ si mai oferea si un pachet software de circa 2.000$. Avea doar 11KG. Nu este cazul sa detaliez cum au evoluat pana azi laptop-urile, pentru ca stim cu totii.
In ultimii 8-10 ani tot mai multi romani au ales sa renunte la unitatile PC in favoarea laptop-urilor, care pe langa puterea de procesare a PC-urilor ofera si portabilitate(sa nu mai vorbim de ultrabook-uri).
Cel putin in ultimii 5 ani, o data cu venirea crizei laptop-urile s-au ieftinit foarte mult(asta in detrimentul calitatii) si astfel au crescut mult vanzarile de astfel de echipamente.
Sa va spun un lucru pe care probabil nu il cunoasteti: un laptop trebuie curatat o data la cel mult 8 luni de folosire, pentru ca pasta termoconductoare care se afla intre procesor si radiator se usuca si astfel transferul termic nu se mai face, coolerul atrage praful si scamele si astfel radiatorul se astupa, aerul cald ramanand in laptop si astfel acesta in cele mai multe cazuri se defecteaza si trebuie dus la un service laptop.
Ce ma uimeste este faptul ca nici un comerciant de astfel de echipamente nu avertizeaza cumparatorul asupra acestei probleme si mai mult nici nu ofera posibilitatea sa mearga intr-o unitate service autorizata sa efectueze o curatare.
De cele mai multe ori echipamentele se defecteaza putin dupa terminarea perioadei de garantie si astefel efectuarea unei reparatii laptop devine costisitoare.
Si iata de ce este atat de necesara curatarea laptop-ului macar o data la 8 luni.

www.nobrand.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.